Pozdravni govor

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da nam se pridružite na 10. kongresu Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara (HUKMS) koji će se održati  od 09. do 12. 11. 2023. godine u Makarskoj /Hotel Park/.

Program 10. kongresa usmjeren je na medicinske sestre/tehničare i srodne profesionalce. Kao i na  našim prethodnim kongresima stručni sadržaji koji će se odvijati kroz četiri dana obuhvatiti će sva područja iz kardiologije i sumirati novosti. Cilj nam je prikazati postignuća, ali i probleme današnje sestrinske kardiološke prakse.

Fokus desetog kongresa je „Skrb usmjerena na čovjeka: kako do nje doći?“
Budući da je ovo naš jubilarni kongres za predavače i predsjedatelje pozvali smo ugledne stručnjake iz domaće i svjetske kardiološke prakse.
Također ćemo imati priliku kroz usmena izlaganja, poster prezentacije i prikaze zanimljivih slučajeva iz svakodnevne kliničke prakse sudionika predstaviti naša postignuća, razmijeniti iskustva i raspraviti bitne probleme.

Posebna pozornost bit će posvećena produbljivanju naše suradnje s Association of Cardiovascular Nursing & Allied Profesions.

Pozivamo Vas da nam se pridružite kao aktivni sudionici s radovima koji će biti objavljeni u suplementu časopisa „Cardiologia Croatica”

Nadamo se da će naš stručni sadržaj biti poticaj daljnjem razvoju hrvatskog kardiološkog sestrinstva, a da će neformalna i prijateljska druženja upotpuniti cjelokupan doživljaj te da će nam Makarska ostati u srcu.

Predsjednici kongresa:
Ana Ljubas, mag. med. techn., FESC
Ivica Benko, dipl. med. techn., ECDSAP
Doc. dr. sc. Ivica Matić